HTML

Kommunikáció-kultúra-közösség

2010.02.11. 00:08 nele

Szerelem kalapács alatt

Címkék: dizájn kép könyv

Milyen típus Ön, kedves olvasó? Aki kis dobozkában gyűjti az emlékeit, selyemszalaggal átkötve a leveleket, gondosan megőrizve mozijegyet, karszalagot, kihullott tejfogat? Vagy aki a bérleti szerződés és a biztosítás között egyszer csak felfedezi egy régi-régi ex fényképét? Vagy nincsenek is tárgyi emlékei, kacatjai, kiskígyó és kutyafüle a múltjából eltéve, amelyre bukkanva félbeszakít mindent és órákra eltűnik életéből?

Ön is 1997-ig élt csak? 1997-ig gyűjtögette a barátok leveleit, majd szert téve első e-mail címére, barátságuknak már csak egy távoli cég szerverén és a Facebookon van nyoma?

Ezek a gondolatok jutnak az olvasó eszébe, ha az 1071-es számú aukciós tárgyat figyeli Leanne Shapton Important Artefacts and Personal Property from the Collection of Leonore Doolan and Harold Morris, including Books, Street Fashion and Jewelry könyvét lapozgatva. A tárgy egy automatából származó fényképsorozat, amely a bánatos Lenore-t mutatja, amint egy croissant-t lenget. Bizonyára mindenki így tudatná elutazott szerelmével, ha a New York Times-os gasztropublicista létére nem menne az írás a rongyos kiflik világáról.

Lenore az egyik főszereplője a fiktív szerelmi történetnek, amelyet aukciós katalógus formájában beszél el az illusztrátor-szerző Shapton. Az olvasó fotók, ajándékok, pénztári blokkokra firkantott üzenetek, ruhák, utazási kellékek, meghívók, kinyomtatott útleírások alapján fonja össze magában a szálakat és írja meg valójában maga a pár történetét.

Az aukció időpontja 2010. február 14 J

A németek február elején adták ki a könyvet. A magyarok mikor?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komm.blog.hu/api/trackback/id/tr261748215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása